Мир і благодать

Мир і благодать

Мир і благодать- це є Господь, любов і довершеність- це є Господь, світло для світу, Пастир добрий, що покладе голову за овець своїх, Трисвяте світло, яке освітлює і є захистом для тих, хто взиває Ім’я Боже,- це і є невичерпне джерело. Від Нього одержуємо все, що потрібно для життя і спасіння.

Людина, це є творіння по образу Божому. Довершеність була втрачена праотцем Адамом через те, що був вчинений перший гріх, а наслідком цього є смерть.

Господь Ісус Христос, приходом на землю, виконанням обітниці знищив смерть і вказав дорогу до спасіння. А коли так, то цілком природно, що й ми - неоплатні боржники перед Богом, і тільки тому, що Господь милосердний до нас, ми повинні бути милосердні й до наших боржників, прощати їхні гріхи. Наше ставлення один до одного, до ближніх наших, яким воно повинно бути, сказано у притчі про милосердного господаря та жорстокого слугу. В цій притчі, Господь навчає нас про те, якими повинні бути взаємовідносини між людьми, в чому виявляється милосердя і любов до тих, хто згрішив перед нами. Тому, що прощення провин нашим боржникам - є надія, що і Господь простить нам провини наші.

Як часто не вистарчає тієї терпеливості, любові до своїх ближніх. І наше розкаяння і закам’янілість сердець, розділяє немовби стіна, яку так важко здолати. Власні амбіції та принципи суперечать тим простим заповідям Господнім, які лікують і живлять нашу душу, наповнюючи її тим змістом євангельської проповіді, яка була тоді живою водою, і зараз, в теперішній час є джерелом істини ‘’ Хто має вуха нехай слухає.’’

Так часто роблячи інших залежними від своїх правил, в одному часі винятки лише для себе, спустошують наші серця чуйності та милосердя хто вчинив провину. Це не лише дорога до черствості власної душі, це і є віддаленість з власної волі від добрих справ, носіями яких ми повинні бути.

Життя людини - це і є та дорога в якій вчимося бути угодними Богу. Маючи намір спасти світ потрібно спасти одну душу, в цьому і буде наше виконання євангельського вчення. Слухаючи притчу про милосердного царя і жорстокого слугу, відкривається те, що незалежно від соціального положення, чи впевненості, ми всі рівні перед Творцем. А якщо оступились, маючи відчуття провини з каяттям у серці, через таїнство сповіді та причастя, торкнімось милості та одягнімось в ту ’’весільну одежу’’ через Христа, який очищає нашу душу і тіло.

Нехай же кожна євангельська притча буде для нас тим духовним взірцем поведінки, який закладений в нас, присвячуючи своє життя Тому, Хто піклується про нас, як ’’Добрий пастир’’ і ’’Милосердний господар’’ наповнюючи життя добрими вчинками та милосердям. Амінь.

прот. Володимир Зінчишин

Share This:



< PreviousNext >

Strategic Plan

image
image
Prayer Books
Prayer Books
Calendar 2024
Calendar 2024
Prayer Book
Prayer Book

  

Recent Galleries
Metropolia
Directories
Institutions
Organizations

Mailing Address
Ukrainian Orthodox Church of the USA
P.O. Box 495
South Bound Brook, NJ 08880

Offices:
Ukrainian Orthodox Church of the USA
Metropolia Center
135 Davidson Avenue
Somerset, NJ 08873